Упражнения за гръб с дъмбели и лост

Публикуван: 03.03.2020

Прочетете повече: Най-добрите упражнения с дъмбел за всяка част на тялото При изпълнението на уред може да променяте ширината и начина на хват тясно, средно, широко, както и подхват и надхват на ръкохватките. Изпънете ръцете вертикално, събирайки дъмбелите.

От седеж започнете да придърпвате лоста към гърдите си.

Спусни щангата бавно и контролирано обратно до земята. Ако за целта на статията игнорираме останалите мускулни групи, които натоварва, конкретно при гърба мъртвата тяга работи добре за всички основни мускули, които описах по-горе — широките гръбни мускули, еректорите, ромбовидните мускули и по-голямата част от трапеца. Ако тренировката е комбинирана с друга мускулна група, като рамене или трицепси, упражнението е добър вариант за плавно преминаване от едната мускулна група към другата.

Разликата в двете упражнения за гръб е че на скрипец може да се регулира тежестта за да направите нужния брой повторения. Дишане : вдишайте, когато спускате дъмбела зад главата, и издишайте, когато се връщате в начална позиция. Българските народни танци са известни по света със своята автентичност, многообразие и красота.

Поставете гърдите си на меката подложка и разтворете краката на ширината на раменете. Нашата препоръка е, ако сте начинаещ. Вдишай и се набери. Това е едно от най-важните и ефикасни упражнения във фитнеса. Това може би е най-популярното упражнение за гръб.

По време на демократичния преход в страната интересът към тях позатихна, но в последните 10 години има тенденция на възраждане, при това с бързи темпове Разликата в двете упражнения за гръб е че на скрипец може да се регулира тежестта за да направите нужния брой повторения.

Можете да изпълнявате мъртвата тяга по няколко различни начина, които зависят от ширината на разкрача - класически с ширина малко повече от раменете и сумо с широк разкрач и колене и стъпала, извити навън. В смесения хват едната едната ръка е в подхват, а другата в надхват, което го прави подходящ за допълнителна стабилност по време на упражнението, ако се затруднявате с класическия надхват с две ръце.

Спусни щангата бавно и контролирано обратно до земята. Те ви помагат да сте стабилни. В крайно горно положение краката и гърба са изправени докрай. А впоследствие — и на изолиращи, по-леки упражнения за оформяне.

Изправи кръста, като рамене или трицепси. Ако са непосилни за теб - пробвай придърпване на вертикален скрипец пред гърди. Ако тренировката е комбинирана с друга мускулна група, за да го изпълните, стегни корема и се наведи леко напред. От тази позиция бавно спуснете дъмбелите от двете страни на гръдния кош. Изпълнявайте внимателно обратното движение.

Укрепване на мускулите на гърба

Важното тук е да натрупаш сила, а с нея идва и мускулното развитие. Ако е необходимо да се увеличи натоварването може да се постави колан пригоден за целта и да се закачи допълнителна тежест. Вземете дъмбела с дясна ръка в подхват дланта сочи нагоре. В тренировката ни за гръб можем да се обърнем към него за изолирано натоварване на широките гръбни мускули и е подходящо да бъде заложено като едно от последните упражнения в нея.

Общо взето, приготви се за борба… сериозна борба. В допълнение към външния вид, упражнения за гръб с дъмбели и лост, това е част от анатомията на гърба в много стегнат и опростен вид. Ако си твърдо решен да се сдобиеш с широкия, повдига ребрата и разширява гръдния кош - при упражнения като набиране и времето лети епизод 15 например, а за която и да е мускулна група:.

Прочетете повече: Упражненията на лост: кои са те и с какво са полезни. Широкият гръбен мускул latissimus dorsi издърпва ръцете към тялото.

Ако си се надявал тук да намериш някаква тайна рецепта или вълшебно хапче за успех, ще те разочаровам. Заложи тежките многоставни упражнения в началото на тренировката си за гръб и ги комбинирай с по-леки изолиращи, които можеш да включиш към края. Дори мога да кажа, че и аз самият все още работя усилено за развитието и дооформянето на тази мускулна група.

Трапецът trapezius е многофункционална група от мускули сам по себе си, като има три части — горна, средна и долна. С изпълнение на мъртва тяга успешно ще оформите долната част на тялото, кръста и гърба, като ви е нужна щанга с подходяща тежест.

  • Здрави и силно развити еректори, оформящи долната и средна част на гърба, придавайки завършен вид на цялата мускулна група.
  • След това издишайте, като спускате дъмбела до начална позиция.
  • Сега, да разгледаме упражненията.
  • Еректорите erector spinae , разположени по дължината на гръбнака, отговарят за неговото поддържане, движение огъване, изправяне, завъртане и участват активно в редица упражнения.

Вземете дъмбела с дясна ръка в подхват дланта сочи нагоре. Необходими уреди : лежанка, но винаги контролирайте тежестта. Тренирай достатъчно тежко, но не прекалено тежко. Основни участващи мускули : трицепс.

Ето защо, без да навлизаме в сложна терминология и подробности! Постепенно може да увеличавате тежестите. ТОП 5 упражнения за гръб.

3 епични тренировки с дъмбели – накарайте гърба, рамене и краката ви да молят за милост

Народните танци: Традиции и кардио в едно. Сега, да разгледаме упражненията. Прочетете повече: ТОП 5 упражнения за коремна преса.

Упражнението е тежко и интензивно, затова в началото не прекалявайте с килограмите докато не научите как правилно се изпълнява. Но ще се спрем и на някои от дълбоко разположените, които също участват в упражненията за гръб. Те ви помагат да сте стабилни.